25 Aralık 2013 Çarşamba

Silahlar hakkında bilgiler



Bir silah normalde boru şeklinde tasarlanmış içindeki saçma veya başka malzemeleri fırlatmak amacıyla yapılmış bir alettir.  Mermi katı, sıvı, gaz veya enerji olabileceği gibi zıpkın, top mermisi gibi materyaller de olabilir.
Silahlarda projektili fırlatmak için hızlı yanan maddeler ( barut gibi) veya sıkıştırılmış güçler kullanılır. Gerilmiş yaylar veya sıkıştırılmış hava bunlara örnektir.
Günümüz silahlarında büyük ölçekte itici güç olarak barut kullanılır. Ateşleme ile barut yanma odasında hızlıca yanar ve yüksek basınçlı bir yanmış gaz gücü oluşturur. Bu güç mermiyi fırlatır ve bazı silahlarda silahın yeniden kurulmasını sağlar.
İlk silahlar milattan önce 1000'li yıllarda Çinlilerin barutu icat etmesiyle ortaya çıkmıştır.  12. ve 13. yüzyıllarda  diğer Asya bölgelerine ve Avrupa'ya yayıldı. Büyük dünya savaşlarına şekil veren büyük ölçüde silahlardı.  Dünyanın dengesini belirleyen ülkelerin sahip olduğu silah teknolojisi ve gücü olmuştur. 
Silahlar çok geniş kapsamlı bir kavramdır. Tabancalar, saldırı tüfekleri, makineli tüfekler, bombaatarlar, keskin nişancı tüfekleri, av tüfekleri, altıpatlar tabancalar silah olarak anılan araçlardır.
Bazı ülkelerde silahların sivil kullanımı yasaktır. Bazı ülkelerde ise kullanımı yasalar çerçevesinde serbest bıraklımıştır.

Silahlarla ilgili bilgi alabileceğiniz bazı sitelerin linklerini paylaşmak istiyorum:
http://www.silahlar.biz/
http://silahlar.tumblr.com/
http://silahlarr.wordpress.com/
http://silahlar.blog.com/

Ayrıca silah resimleri için şu siteyi ziyaret edebilirsiniz :  http://www.silahresim.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder